Nog beter verduurzamen

Nog beter verduurzamen

In een woning uit 1945 van Pré Wonen, onderdeel van een project van 31 woningen in Heemstede, hebben we een proef gedaan om het dak vanuit de binnenkant te isoleren met purschuim. Op de video zie je hoe dit in zijn werk gaat. Collega Paul Hartog vertelt hoe het werkt:

“Het schuim spuiten we met hoge druk tegen het dakbeschot. Het schuim sluit overal goed aan en hecht op allerlei materialen, zodat de kans op kieren – luchtlekkage – minimaal is.
Voordat we starten voeren we een 0-meting uit: we testen met een ventilator die de woning in overdruk blaast. Een thermische camera of een rookapparaat laat zien waar de lucht ‘ontsnapt’.

We voeren nog meer verduurzamingswerkzaamheden uit: er worden nieuwe kozijnen met HR++ beglazing ingebracht en we werken het dak nog af met gipsplaten. Daarna testen we wederom. De resultaten van de 0-meting vergelijken we met de resultaten van de eindmeting. De testresultaten bespreken we met Pré Wonen en kijken dan hoe we dit verder kunnen implementeren.”

Een mooie bijdrage aan de energietransitie om helemaal duurzaam en CO2-neutraal te zijn en tegelijkertijd een woning een upgrade te geven.