Magicplan bespaart veel tijd èn rekenwerk

Magicplan bespaart veel tijd èn rekenwerk

“Een woning opmeten voor mutatie gaat zo een stuk sneller. Magicplan bespaart me veel tijd èn rekenwerk” Projectbegeleider Marcel Laan gebruikt een speciale app op zijn telefoon met LiDAR-scanner die met infrarood licht afstanden meet en verwerkt. Hij heeft dit toegepast bij woningen van Eigen Haard. Inmiddels gebruiken meerdere collega’s deze app.

“Het komt voor dat woningen geen of geen juiste tekeningen hebben. Handmatig opmeten en oppervlaktes berekenen kost dan veel tijd. Dit programma rekent vrij nauwkeurig in afstanden, oppervlaktes en alles wat je nodig hebt voor mutatie. Voor de zekerheid controleer ik belangrijke maten ook met een bluetooth afstandsmeter, die rechtstreeks gekoppeld kan worden met dit programma.

Je kunt er o.a. 2D en 3D plattegronden van maken die in de cloud worden opgeslagen. Een keukenblok of sanitair erin plaatsen, gaat heel eenvoudig. In realiteit kan ikzelf nog in de woning staan en mijn collega’s op kantoor kunnen de tekeningen al inzien. Ik ben er heel tevreden over.”