Herstel appartementen na waterschade

Herstel appartementen na waterschade

 

Twee appartementen van woningcorporatie Ymere aan de Karel du Jardinstraat in Amsterdam, hadden veel schade van een lekkage die lang niet werd opgemerkt door de bewoners.

 

Werkvoorbereider Rens Koldijk: “Na initiële klachten over de vloer van het appartement op de begane grond, bleek deze in de badkamer, het toilet en de keuken aangetast te zijn. Uit nader onderzoek, dat wij samen met opdrachtgever Ymere verrichten, werd de oorzaak duidelijk. Die lag bij een lekkage aan de riolering onder de badkamer van het bovengelegen appartement. Ook aan die woning bleek ongemerkt flinke schade te zijn ontstaan.

 

Begin dit jaar is begonnen met het slopen van de aangetaste delen van het plafond en de aangetaste vloeren. Ook zijn in het appartement op de begane grond alle niet dragende wanden gesloopt. Inmiddels is er een compleet nieuwe vloer gerealiseerd, staan alle nieuwe binnenwanden, zijn deze gestuukt en is er een nieuw plafond. Deze woning heeft ook een nieuwe cv, nieuwe leidingen en elektrawerk en is deze week casco opgeleverd.

 

Het appartement op de eerste verdieping is voorzien van een nieuwe vloer, toilet, keuken en badkamer, zodat het vanaf nu weer prettig bewoond kan worden door de bewoner.”