Groot betonwerk met aandacht voor woonplezier

Groot betonwerk met aandacht voor woonplezier

 

Uitvoerder en onderhoudskundig betontechnoloog Joop Fleer, over het groot betonwerk dat wij uitvoeren in de ‘In de Wolkenbuurt’ in Amstelveen:

“De randbalken van deze flat zijn op diverse plekken beschadigd en afgebrokkeld. Verleden jaar zijn wij daarom door Eigen Haard uitgenodigd om een aanpak voor dit project te bedenken. De schade aan het beton is onder meer veroorzaakt door ouderdom.

Betonsaneren dreunt ontzettend door. Om het voor de bewoners aanvaardbaar te maken, passen we onze werkvolgorde aan. We zetten pas om een uur of half tien de kango’s in het beton, want als je bewoners om kwart over zeven uit hun bed schudt, dan maak je daar geen vrienden mee.

We zijn aan de balkonkant begonnen, want dan kunnen de huurders van de zomer alweer prettig op hun balkon zitten. Het hekwerk hebben we 30 cm. naar de gevel toegebracht, hierdoor kunnen de bewoners ‘s avonds evengoed nog een luchtje scheppen. Aan de galerijkant doen we straks hetzelfde, zodat deze veilig gebruikt kan blijven worden tijdens de werkzaamheden.”