Etro Vastgoedzorg stelt twee frauderende medewerkers op non-actief

Amsterdam, 4 september 2020 – Per direct stelt Etro Vastgoedzorg twee frauderende medewerkers op non-actief en verbreekt het bedrijf de relatie met een onderaannemer. Etro heeft hiervan vandaag het personeel ingelicht. Dit besluit is ingegeven na fraude in de facturatie aan opdrachtgever woningcorporatie Ymere. Etro verzorgt voor Ymere het mutatie -en serviceonderhoud aan sociale huurwoningen in de regio’s Haarlem en Haarlemmermeer. Deze activiteiten zullen gewoon doorgaan.

 

Toen de afwijkingen acht weken geleden door interne controles bij Ymere aan het licht kwam schakelde Etro Vastgoedzorg Hoffmann Bedrijfsrecherche in. Uit het onderzoek blijkt dat twee Etro-medewerkers en een onderaannemer – voor persoonlijk, financieel gewin – facturen voor mutatie -en service onderhoud inventief hebben opgehoogd en tevens niet uitgevoerde werkzaamheden in rekening hebben gebracht bij opdrachtgever Ymere.

 

Etro Vastgoedzorg neemt zijn verantwoordelijkheid en vergoedt alle onrechtmatig betaalde facturen. Er wordt aangifte gedaan bij de politie. Zodra het onderzoek volledig is afgerond wordt de schade op betrokkenen verhaald.

 

Marc Geerts, algemeen directeur bij Etro Vastgoedzorg, is geschokt door de uitkomsten van het onderzoek en noemt het verschrikkelijk dat de continuïteit van de samenwerking met Ymere in het geding is gekomen door het toedoen van de twee collega’s en één onderaannemer: “We gaan hard werken aan het herstel van het vertrouwen.”.

 

“De directie van Etro Vastgoedzorg heeft onze fraudemelding daadkrachtig opgepakt”, zegt Jeroen Mennink, directeur vastgoedbeheer van Ymere. “De afgelopen periode was hectisch. Onze gesprekken waren transparant en stevig. Dat is ook logisch als vertrouwen een flinke kras oploopt. Dat raakt niet alleen Ymere, maar ook onze collega’s bij Etro waar we dagelijks mee samenwerken en die hier niets mee te maken hebben. Dit soort kwesties straalt ook op hen af.” Ymere houdt de samenwerking met Etro Vastgoedzorg de komende periode tegen het licht. Mennink: “Herstel van vertrouwen is daarbij belangrijk.”