Aanpakken kopgevels van hoogbouw

Aanpakken kopgevels van hoogbouw

Het team Projecten van Etro Vastgoedzorg is in januari gestart met het vernieuwen van de isolatielaag en het stucwerk van zes kopgevels van flats aan de Ekamastraat in Haarlem, voor opdrachtgever Pré Wonen.

 

Werkvoorbereider Rens Koldijk: “Etro is ingeschakeld voor dit werk, nadat door een storm bij één van de kopgevels een groot gedeelte van de bestaande isolatielaag eraf gewaaid was. Bij alle kopgevels worden daarom steigers opgebouwd, dan wordt de oude isolatielaag verwijderd, de nieuwe laag met een Rc-waarde van 4,5 wordt zowel verlijmd als verankerd en daarna wordt het geheel afgewerkt met een laag pleisterwerk. Het is mijn taak en uitdaging om samen met de onderaannemers en in samenspraak met Pré Wonen het project in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren en daarbij de omgeving zo min mogelijk overlast te bezorgen.

De bewoners zijn middels brieven door Pré Wonen op de hoogte gebracht. Tijdens het opbouwen van de steigers en het plaatsen van containers voor het afvoeren van het oude isolatiemateriaal houden we goed in de gaten dat omwonenden vrije doorgang houden.

We voeren de werkzaamheden gefaseerd uit, om de overlastperiode per flat zo kort mogelijk te houden. We zijn nu bij de eerste drie kopgevels en pas als die klaar zijn verhuizen we de steigers door naar de vierde. Ik houd de planning goed in de gaten. Door de sneeuwval waren er meerdere onwerkbare dagen, maar we hebben veel ervaring opgedaan met het opbouwen van de eerste gevels, daarom heb ik er alle vertrouwen in dat we volgens het schema halverwege mei de laatste kopgevel kunnen opleveren.”