Herstel brandschade Jan van Galenstraat

Herstel brandschade Jan van Galenstraat

Woningcorporatie Eigen Haard heeft Etro Vastgoedzorg wederom ingeschakeld voor herstel van een enorme brandschade.

De kap van de woning was volledig verwoest, met schade naar de naastgelegen woningen. Ook de gehele achtergevel, tussenmuren, een deel van de vloer, het traphekwerk en de kozijnen aan de voorzijde van de bovenste verdieping moesten worden vervangen. Alle woningen op de onderliggende verdiepingen liepen zware waterschade op en zijn volledig ontruimd.

Nadat de vloer en tussenmuur gerepareerd waren, plaatsten we de gordingen en het dakbeschot om het dak te dichten. Het opsporen van de juiste, gebruikte dakpannen vergde veel inspanning vanwege het ongebruikelijke model. Het is ons gelukt om circulaire dakpannen te vinden met de juiste maatvoering en kleur. Er is nu bijna geen verschil meer te zien met de aangrenzende dakvlakken.

Het appartement op de derde verdieping is voorzien van nieuwe plafonds, nieuw stucwerk, een nieuw betegelde badkamer, nieuw keukenblok, toilet en sanitair. Ook de woningen op de tweede en eerste verdieping zijn opgeknapt, door onder andere nieuwe plafonds, stucwerk en schilderwerk.

De trapbekleding en het sauswerk van het algemene trappenhuis zaten gedeeltelijk al in de opdracht. Uiteindelijk is na overleg met de opzichter van Eigen Haard, door de opdrachtgever besloten om het gehele trappenhuis inclusief houtwerk een opfrisbeurt te geven. Zo is het hele complex in één keer helemaal klaar voor de toekomst.

 

Het gevolg is een heel tevreden opdrachtgever, zeer blij met het uiteindelijke resultaat.