Duurzame inzetbaarheid verbeteren

Duurzame inzetbaarheid verbeteren

Voor de zomer mochten we het exoskelet van Hilti Nederland BV een week lang testen op het groot betononderhoudsproject ‘In de Wolken’, in Amstelveen. Onze betonreparateurs doen veel zwaar werk met hak en slijpmachines, vaak ook boven het hoofd. Het exoskelet zou dit kunnen verlichten. Na positieve beoordelingen van diverse collega’s hebben we er één aangeschaft.

Betonreparateur Rick: “Met, of zonder exoskelet, dat is echt een wereld van verschil. Het verlicht de belasting op je schouders en armen aanzienlijk. Het exoskelet is een mooie toevoeging aan ons materiaal.”

“Met een exoskelet kunnen oudere vakmensen langer en veiliger doorwerken. Ook helpt het jongere vaklieden om op den duur lichamelijke klachten te voorkomen,” aldus Patrick Fransen accountmanager bij Hilti Nederland BV.

Medewerker HRM Silvana: “De aankoop past helemaal binnen het HR-beleid van Etro om de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers te verbeteren. Inmiddels is ons eigen exoskelet beschikbaar voor wie het nodig heeft binnen ons bedrijf.”